Начин на приготвяне
Разбийте яйцето и го смесете с млякото, в което сте угасили содата. Добавете брашното, ванилията, олиото и захарта, разбъркайте с лъжица.
Разделете хомогенната смес на две части. В едната сложете какаото (кафето).
Намазнете форма за печене и сложете две лъжици от светлата смес. Върху тях сложете две от кафявата смес, две от светлата и редувайте така до изчерпване на смесите.
Когато вече се разстелят добре по формата, вземете клечка за зъби (шиш) и започнете да минавате през сместа - първо отвътре навън, после и отвън навътре.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете кекса до готовност - около половин час.
Охладете го леко и го намажете с течния шоколад.
Кексът Зебра с течен шоколад е готов.