Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс Зебра с течен шоколад

Кекс Зебра с течен шоколад

Дени_ДДени_Д
Новак
1340
Кекс Зебра с течен шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Кекс зебра, богато намазан с шоколад Не е ли това идеалният десерт?"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.чаши
  • олио - 1/2 ч.чаша
  • яйца - 1 брой
  • сода за хляб - 1 ч.лъжица (бикарбонат)
  • захар - 1 ч.чаша
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • какао - 3 с.л. или кафе по желание
  • течен шоколад - 250 грама (за декорация)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето и го смесете с млякото, в което сте угасили содата. Добавете брашното, ванилията, олиото и захарта, разбъркайте с лъжица.

Разделете хомогенната смес на две части. В едната сложете какаото (кафето).

Намазнете форма за печене и сложете две лъжици от светлата смес. Върху тях сложете две от кафявата смес, две от светлата и редувайте така до изчерпване на смесите.

Когато вече се разстелят добре по формата, вземете клечка за зъби (шиш) и започнете да минавате през сместа - първо отвътре навън, после и отвън навътре.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете кекса до готовност - около половин час.

Охладете го леко и го намажете с течния шоколад.

Кексът Зебра с течен шоколад е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: