Начин на приготвяне
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на пухкав сняг, заедно със захарта. (След обръщане на съда, сместа не трябва да се променя)
Разбийте останалите продукти до получаване на хомогенна смес и добавете разбития белтък.
Добавянето на белтъка се извършва с шпатула, като се добавя по малко от белтъка и се разбърква.
Изпича се на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на кекса.
Пълнежът се приготвя като сметаната се разбива според указанието на опаковката. Добавя се течният шоколад (като съобразите супените лъжици с вашия вкус) и разбивате отново.
След като кексът е готов и сте го изкарали от формата - върнете я обратно и с помощта на дръжка на нож направете дупки близки една до друга.
В тези дупки шприцовайте пълнежа, който приготвихте малко по-рано. Получава се страхотен шоколадов кекс!