Бекуелски тарталети

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Бекуелски тарталети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • за плънката
  • конфитюр - 8 с.л. от малини
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 1320 г
  • масло - 125 г
  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се пресява и към него се добавя пудрата захар и солта. Добавя се маслото и с ръце се търка до трохи.

Добавят се яйцата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Разточва се на кора, сгъва се на две и след това на четири и се оставя в хладилника за 20 минути.

Процедурата се повтаря още веднъж и тестото се разточва тънко.

Във формички за тарталети се разпределя тестото и във всяка се слага по половин лъжичка конфитюр. Приготвя се плънката, като яйцата се смесват с пудрата захар.

Маслото се кипва на бавен огън и се добавя яйчената смес. Тази смес се излива във всяка тарталета на тънък слой. Тарталетите се нареждат в тава и се пекат 15 минути на 190 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: