Начин на приготвяне
Предварително загрявате фурната на 200 градуса, както и грила. Подредете чушките върху хартия за печене и ги сложете на грил за около 10 минути, като ги обръщате от време на време докато почернеят. Покрийте ги с кърпа и ги оставете за 5 минути. След това ги обелете, почистете семките и ги нарежете на много тънки ивици.
Пресейте брашното с щипка сол и добавете студеното масло, докато сместа стане като фина галета. Добавете достатъчно количество вода, за да се получи твърдо тесто, което не лепне. След това го разточете върху набрашнена повърхност и с помощта на формички (за мъфини напр.) направете 12 гнезда.
Надупчете дъното с вилица и запълнете формичките с фолио. Запечете ги за 10 минути, махнете фолиото и разпределете нарязаните чушки между тарталетите.
В купа разбийте яйцата със сметаната. Подправете сместа и с нея залейте чушките. Всяка тарталета поръсете с пармезан и запечете за още 15-20 минути, докато се втвърдят. Охладете ги за 2 минути и ги извадете от формичките.