Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Моите ябълкови тарталети

Моите ябълкови тарталети

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3171k5163367
Моите ябълкови тарталети
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 3
06/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ябълкови тарталети, които са на почит у дома, особено след като разбрахме за тази рецепта"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • масло - 50 г
  • захар - 70 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 400 г
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • масло - 20 г
  • кафява захар - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 20 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 200 мл
  • ябълки - 400 г
  • сладко от малини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме маслото да се размекне на стайна температура, след това прибавяме захарта, щипка сол и разбиваме добре с миксер.

Към маслената смес прибавяме едно по едно яйцата и разбиваме на средна степен, за да се получи хомогенна смес.

Накрая, малко по малко, добавяме брашното и замесваме тесто, което трябва да получи текстура като пластелин.

За пълнежа разтопяваме маслото в подходящ съд на средна температура и при непрекъснато бъркане прибавяме захарта, канелата и рома.

След това прибавяме брашното и продължаваме да бъркаме за 1-2 минути.

Много внимателно прибавяме водата и продължаваме да бъркаме, за да се получи гладка подобна на каша смес.

Накрая прибавяме нарязаните на кубчета ябълки и разбъркваме добре.

Готовото тесто разточваме на тънка кора и от нея изрязваме кръгове с помощта на ринг или водна чаша.

Изрязаните кръгове оформяме като кошнички и във всяка от тях слагаме по 1 с.л. от ябълковия пълнеж.

Печем плодовите тарталети в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15-20 минути.

След като ги извадим от фурната, ги оставяме леко да се охладят.

По желание декорираме моите ябълкови тарталети с малко сладко от малини или с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: