Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като брашното се пресява и към него се добавя пудрата захар и солта. Добавя се маслото и с ръце се търка до трохи.
Добавят се яйцата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Разточва се на кора, сгъва се на две и след това на четири и се оставя в хладилника за 20 минути.
Процедурата се повтаря още веднъж и тестото се разточва тънко.
Във формички за тарталети се разпределя тестото и във всяка се слага по половин лъжичка конфитюр. Приготвя се плънката, като яйцата се смесват с пудрата захар.
Маслото се кипва на бавен огън и се добавя яйчената смес. Тази смес се излива във всяка тарталета на тънък слой. Тарталетите се нареждат в тава и се пекат 15 минути на 190 градуса.