Шаран в бирен сос

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
06/12/2010
"Мислите да приготвите шаран с вино и ще сгрешите! Най-вкусният шаран се приготвя с бира Опитайте и ще се уверите сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 158
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се измива и се почиства от люспите. Нарязва се на шайби, посолява се и се оставя настрани.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на шайби. Настъргва се кората на лимона. Всичко това се поставя на дъното на тенджерата. Върху това се слагат парчетата шаран, прибавя се карамфила и дафиновия лист, както и 3/4 от бирата. Съда се покрива и се оставя на слаб огън около 20 мин.

Междувременно брашното се запържва в маслото и се добавя остатъка от бирата. Прибавя се и оцета и се изсипва при шарана.

След като шаранът е готов се вади от съда и се държи на топло.

Сосът се пасира и с него се поливат парчетата шаран.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар