Начин на приготвяне
Почистваме шарана и го нарязваме на парчета. Осоляваме го и го изпържваме в половината от олиото. Изпържената риба се нарежда в тавичка и се запича само за 5-6 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Запечената риба се залива с 1 ч.ч. горещ вода и се допича още 10 минути. Докато рибата се запича загряваме остатъка от олиото и запържваме ситно нарязаните зеленчуци.
Когато омекнат добавяме доматеното пюре и брашното, което сме размили в малко студена вода. Соса се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода, добавят се чубрицата, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус и оставяме да поври около 12-15 минути ни тих огън.
Заливаме рибата и запичаме ястието за още 5-6 минути.