Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринован шаран в зеленчуков сос

Маринован шаран в зеленчуков сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Маринован шаран в зеленчуков сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Не сме и предполагали, че шаранът може да е толкова вкусен. Опитайте и споделете"

Необходими продукти

  • шаран - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 150 г
  • оцет - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер - 12 зърна
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана и го нарязваме на парчета. Осоляваме го и го изпържваме в половината от олиото. Изпържената риба се нарежда в тавичка и се запича само за 5-6 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Запечената риба се залива с 1 ч.ч. горещ вода и се допича още 10 минути. Докато рибата се запича загряваме остатъка от олиото и запържваме ситно нарязаните зеленчуци.

Когато омекнат добавяме доматеното пюре и брашното, което сме размили в малко студена вода. Соса се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода, добавят се чубрицата, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус и оставяме да поври около 12-15 минути ни тих огън.

Заливаме рибата и запичаме ястието за още 5-6 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: