Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Раирани кифлички с кашкавал

Раирани кифлички с кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Раирани кифлички с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
16 бр.
"Запишете ни и нас в клуба на почитателите на кифлички, щом основното клубно занимание ще бъде изяждането им"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 200 мл.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - суха 1 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 20 гр.
  • олио - 20 мл.
  • брашно - 300 - 320 гр.
  • кашкавал - 150 гр. нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл. топло мляко заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.

Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото(олио). Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.

Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.

Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г). Всяка топка се разточва на овална питка. В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.

Навиват се кифлички, които се нареждат на разстояние в намазана с масло тава със шева отдолу. Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.

Намазват се с разбитото яйце с 1 с.л. прясно мляко и олио.

Пекат се в предварително загрята фурна на 220 °C за 10-12 минути до златист цвят.

Охлаждат се върху метална скара.

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

светлана
светлана
не можах да разбера как се навиват кифличките и какви са тези разрези
01.08.2013 21:47
6
stanisllava
stanisllava
Страхотни кифлички,поздравления и от мен за добрата рецепта.Аз като по-лакома направих двойна доза-едните с кашкавал а,другите със сладко от ягоди.Резултата е ммммм невероятен.
13.01.2013 17:38
2
Ivanka
Ivanka
Кифличките Ви са чудесни. Приготвих ги и останах много доволна от резултата. Поздравления.
04.04.2011 08:04
1