Начин на приготвяне
Разбъркайте киселото мляко със содата.
Настържете кашкавала и кравето сирене на ситно ренде.
В голяма купа сипете брашното и солта.
Добавете мекото краве масло, сиренето, кашкавала и шупналото кисело мляко.
Разбъркайте, омесете меко и нелепнещо тесто и го приберете в хладилник за 30 минути.
Разделете гладкото тесто на две части.
Разточете тестото върху набрашнен плот в кръг с дебелина около 2-3 мм, нарежете го на триъгълници и завийте на нестегнати малки кифлички.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, намажете с жълтъка и ги поръсете със сусамово семе.
Печете кифличките със сирене във фурна на 180°С за около 20 минути.
Пухкавите кифлички със сирене и кашкавал са много вкусни.
Рецептата е адаптирана от сайта В кухнята с Бени.