Варен басмати ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
111
140
23/06/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 484
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • ориз - 350 г басмати (изпит и отцеден)
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте отцедения ориз за около 2-3 минути.

Налейте вода и посолете. Сложете ориза да се вари на слаба температура и покрийте с похлупак. Варете около 15-20 минути.

След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар