Варен басмати ориз

23/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6
  • Преглеждания общо4 240
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • ориз - 350 г басмати (изпит и отцеден)
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте отцедения ориз за около 2-3 минути.

Налейте вода и посолете. Сложете ориза да се вари на слаба температура и покрийте с похлупак. Варете около 15-20 минути.

След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар