Студено ароматно говеждо

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
19/05/2009
"Само един истински майстор знае как да приготви говеждо, което да е вкусно както топло, така и студено "
Приготвяне140 мин.
Готвене150 мин.
Общо290 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 300
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го подсушете. Запържете го в малко олио докато покафенее от всички страни.

Смесете следващите съставки в голяма тенджера. Оставете ги да заврат. Прибавете месото и достатъчно вода да го покрие. Намалете котлона на най-малката степен и варете поне 2 ч. Изключете котлона и оставете да се накисне 1 ч. Извадете месото, охладете го и го нарежете на тънки филийки.

Прецедете течността и отстранете мазнинатата от нея.

Разтворете желатина в студената вода и ги прибавете към прецедената течност. Варете докато течността намали обема си на 2 – 2 1/2 ч. ч. Оставете да изстине.

Подредете месото върху предварително намазана със сусамено масло чиния за сервиране. Изсипете охладената течност отгоре.

Охлаждайте в хладилника няколко часа преди да сервирате.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар