Начин на приготвяне
Смелете по-голямата част от почистените ягоди. Прехвърлете ягодовото пюре в подходяща тенджерка и добавете към тях пресния лимонов сок и две лъжици кристална захар.
Варете до получаване на не прекалено гъст сос. Свалете от огъня и охладете сместа.
Междувременно разбийте прясното мляко с половината пакет готов крем.
В отделен съд разбийте сметаната с маскарпонето и пудрата захар. Добавете малка част от ягодовия топинг и разбъркайте до получаване на хубав розов цвят.
Подгответе десертни купички. На дъното им начупете малко бисквити, а върху тях сипете един слой розов крем. Следва слой наситнени ягоди, млечен крем и завършете с ягодовия топинг.
Украсете плодовия крем с ментови листа и свежи ягоди.
Свежият крем с ягоди и маскарпоне е готов.