Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Вкусна боб яхнийка с пушено месо

Вкусна боб яхнийка с пушено месо

Вкусна боб яхнийка с пушено месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Боб яхнийка за ценители - с пушено месце и чуден вкус"

Необходими продукти

  • боб - 500 грама
  • пушено рагу - 1 кг
  • лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 среден
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • джоджен - сух
  • магданоз - сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре боба. Прехвърлете го в тенджера и го залейте с вода, сложете да кипне.

Когато водата завр, я излейте и отново измийте боба с чиста вода. Върнете го пак в тенджерата и сипете около 2500 мл вода.

Почистете и наситнените моркова и лука, добавете ги в тенджерата.

Сипете олиото и прибавете нарязаното пушено месо, сложете капак.

Варете боб яхнията на тих огън до пълна готовност на боба. Ако е необходимо, доливайте още вода.

Накрая овкусете яхнията с магданоз, сол и джоджен.

Вкусната боб яхнийка с пушено месо е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: