Начин на приготвяне
Зелен фасул се отцежда от течността, но може да се ползва и замразен. Ако е по-дълъг, се реже на две части. В тенджерка се загрява олио и задушваме нарязан лук, да стане прозрачен.
Добавя се червен пипер, разбърква се чевръсто, за да не изгори, и наливаме1 литър гореща вода. Добавят се скилидки чесън и зелен боб. Готви се на умерен огън до готовност на боба.
Ако има нужда се долива още вода, докато се сготви фасула. Овкусява се със сол, черен пипер и риган. Разбърква се две или три лъжици брашно с малко вода на кашичка.
Сипва се в яхнията и разбъркваме добре да сгъсти. Сервираме нашата зеленчукова яхния с лъжица кисело мляко, поръсено с копър. Страхотна вкусотия за лек обяд!