Начин на приготвяне
Зеленият боб се почиства и се реже на 2-3. Поставя се на котлона, залива се с 2 литра вода и се оставя да ври.
Лукът, чесънът и морковът се наситняват, след което се добавят към зеления боб 15 минути, след като е започнала да завира.
Сипва се олиото.
Добавя се раздробеното пилешко месо.
След като зеленият боб омекне, се добавя доматеното пюре, червения пипер, размитото в малко вода брашно и сол на вкус.
Оставя се да ври още няколко минутки и се смъква от котлона яхнията от зелен боб.
Ако се е сгъстила твърде много приготвената яхния, се залива с необходимото количество топла вода и се оставя да покъкри 5 минутки.
Поднасяме яхнията със зелен боб и пилешко с вкусен селски хляб.