Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Риба треска в мляко

Риба треска в мляко

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Риба треска в мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • треска - 800 г филе
  • масло - 100 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на парчета и леко се запържва в малко масло. Лукът се нарязва на кубчета, морковът – на кръгчета. Запържват се в останалото масло.

Отгоре се слага рибата, посолява се и се поръсва с черен пипер. Залива се с прясното мляко, добавя се дафиновият лист и се задушава под капак 30 минути на слаб огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: