Начин на приготвяне
Затоплете соевото мляко и 120 мл вода.
Смесете маята с лъжичка кафява захар, 60 мл топла вода и 2-3 лъжици лимецово брашно, разбъркайте и оставете да шупне.
Щом маята шупне, разтворете шарлана и 1.5 ч.ч. кафява захар в затопленото соево мляко.
Добавете към млечната смес маята и започнете да добавяте на части брашното - около 1.2 кг. Накрая прибавете лимоновата кора и започнете да месите до получаване на меко тесто.
Намазнете купа и сложете вътре козуначеното тесто, покрийте с фолио и кърпа и оставете да втаса за около часа.
Откъсвайте топчета и ги разточвайте на тънко. Всяка кора намазвайте с мармалада, а отгоре поръсвайте със стафиди и орехи.
Оформете козунака във форма на руло.
Накрая го поръсете със сусам и кафява загар.
Загрейте фурната на 120 градуса и го изпечете до готовност - около 90 минути.
Постният козунак с мармалад и орехи е чуден.