Начин на приготвяне
Кипнете около 700 мл вода и сварете за кратко копривата.
В отделна тенджера задушете в загрята мазнина наситнените чесън, морков и лук. Добавете към тях нарязаните картофки.
Когато зеленчуците се запържат, сипете към тях от бульона на копривата. Задушете за кратко и прибавете сушените гъби, ориза и натрошената суха чушка.
Разбъркайте и варете до готовност на продуктите.
В края на готвенето добавете доматения сок с подправките и копривата.
Гответе супата от коприва още 5 минутки. Внимателно чукнете вътре яйцата и когато се забулят, свалете от огъня.
Сервирайте супата веднага, като във всяка порция трябва да присъства по едно поширано яйце.
Добавяйте и по лъжица заквасена сметана за разкош.
Копривената супа с гъби и ориз е готова.