Начин на приготвяне
Измийте копривата под течаща студена вода.
Налейте в тенджера подсолена вода и бланширайте копривата за около 2 минути. След това прецедете, а водата запазете.
В голям тиган сипете олиото и добавете нарязаните лук и чесън, запържете ги до омекване.
Сипете брашното и запържете докато промени леко своя цвят. Прибавете бланшираната коприва и размитото с малко топла вода доматено пюре. Сипете червения пипер и разбъркайте.
Налейте около половин литър от копривената вода и разбъркайте. Овкусете със сол, пипер, копър и джоджен.
Варете яхнията около 5 минути на бавен огън, след което махнете от огъня.
Поднесете ястието топло, като може да гарнирате с варено яйце и натрошено сирене.
Копривената яхния със сирене е готова.