Яйца на очи с чесново кисело мляко

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
118
140
04/05/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 378
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбивате киселото мляко с чесъна и подправяте. С лъжица направете от сместа “легло” в съда, в който ще поднасяте ястието.

Напълнете с вода тиган, добавете оцет и ги оставете да заврят силно. Рзбъркайте водата с лъжица, за да се получи водовъртеж и счупете първото яйце. Когато се завърти, отново разбъркайте водата и сложете и второто яйце.

Запържете ги за 2-3 минути, за да останат жълтъците меки. Извадете яйцата от водата с решетъчна лъжица и ги поставете в чиниите върху киселото мляко.

Разтворете маслото в малък тиган и добавете пипера и листата чай и след това с тях поръсете яйцата.

Практична сгъваема бъркалка за яйца
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична сгъваема бъркалка за яйца
4.99 лв.
Виж ››

Много удобна за работа и компактна за съхранение бъркалка за яйца, която всяка домакиня ще иска да има в чекмеджето с принадлежности

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар