Яйца на очи с чесново кисело мляко

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
04/05/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 859
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбивате киселото мляко с чесъна и подправяте. С лъжица направете от сместа “легло” в съда, в който ще поднасяте ястието.

Напълнете с вода тиган, добавете оцет и ги оставете да заврят силно. Рзбъркайте водата с лъжица, за да се получи водовъртеж и счупете първото яйце. Когато се завърти, отново разбъркайте водата и сложете и второто яйце.

Запържете ги за 2-3 минути, за да останат жълтъците меки. Извадете яйцата от водата с решетъчна лъжица и ги поставете в чиниите върху киселото мляко.

Разтворете маслото в малък тиган и добавете пипера и листата чай и след това с тях поръсете яйцата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар