Портокали с карамел от кафява захар

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
05/05/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и водата разбъркайте в малък тиган и затоплете, докато се стопи захарта. След това намалете огъня, след като заври и без да разбърквате, оставете да ври покрито, докато сместа стане тъмнокафява.

През това време подредете резенчетата портокал върху плато и поръсете с подправките. С половината от карамела залейте портокалите, а другата половина изсипете върху намазнена тавичка. Оставете портокалите на стайна температура за около 2 часа, докато се стопи карамелът.

Карамелът, който изсипахте в тавичка, трябва да се втвърди, след това да го начупите и да поръсите портокалите.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар