Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Люти-цитрусови пържоли със салата от кресон

Люти-цитрусови пържоли със салата от кресон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Люти-цитрусови пържоли със салата от кресон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сок от лайм - 60 мл
  • люти чушки - 2 бр. тайландски червени
  • чесън - 2 скилидки
  • мармалад - 170 г портокалов
  • кориандър - 1/3 ч.ч. пресен
  • текила - 125 мл.
  • пържоли - 8 бр. свински или телешки
  • За салатата
  • портокал - 2 бр.
  • сок от лайм - 60 мл
  • мармалад - 85 г портокалов
  • зехтин - 2 с.л.
  • текила - 2 с.л.
  • кресон - 100 гр.
  • авокадо - 1 бр.
  • кориандър - ½ ч.ч. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесвате сока от лайм, нарязаните на ситно чушки, мармалада, кориандъра, текилата и свинското. Покрийте ги и ги оставете за една нощ в хладилник.

За приготвянето на салатата е нужно да почистите и нарежете портокалите. След това ги залейте със сока, добавете мармалада, зехтина и останалите продукти. Разбъркайте внимателно и подправете на вкус.

След като е престояло, прецедете свинското, но запазете маринатата. Изпечете го на грил или барбекю, като от време на време го заливате с маринатата.

Поднесете месото със салата.

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: