Заек с горчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Заек с горчица
08/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
"Приятен апетит с порция заек с горчица"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • сметана - заквасена - 4 с.л.
  • горчица - дижонска 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава нарязана на полумесеци
  • моркови - 6 бр. нарязани на кръгчета
  • резене - 1 глава нарязано на кръгчета
  • коняк - 3 с.л. по желание или ябълкова ракия
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива, подсушава се и се нарязва на порции. Поръсва се със сол и черен пипер.

Половината от зехтина се загрява и в него се слага лукът. След като омекне, се прибавят морковите и резенето. Разбърква се на умерен огън 2-3 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус. Налива се конякът и се запалва. Когато изгасне, се отстранява от огъня.

Смесват се сметаната, горчицата и останалият зехтин. Месото се намазва обилно със сместа. Всяко парче се поставя в центъра на парче хартия за печене, а върху него се подреждат фламбираните зеленчуци. След това се увива добре. Пече се в загрята фурна на 200°С за 40-50 мин.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: