Начин на приготвяне
Измийте заека, подсушете го, порционирайте го и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете скълцания лук в олиото. Долейте виното, а след малко и водата.
В друг дълбок съд сложете заешкото да се задушава с с бульона. След като се позадуши, го прехвърлете в съда с виното. Сложете капака и оставете да се задушава за около 40 минути или докато омекне напълно.
Готовото заешко извадете в купа и оставете соса да се вари, докато се редуцира до 2 ч.ч. Отделете 1/4 от соса и го разбийте с горчицата. Върнете сместа в тенджерата при останалият сос при непрекъснато разбиване.
Отделно разтворете нишестето с 1 с.л. вода и разбийте и него към соса. Върнете и заешкото в тенджерата със соса и разбъркайте за няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Най-накрая добавете магданоз, сол и ако малко смлян черен пипер и снемете от котлона пияния заек с горчица. Може да поднесете с гарнитура от печени картофи.