Супа с говеждо месо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
92
140
26/05/2014
Приготвяне45 мин.
Готвене100 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завържете говеждото с конец на интервали от 2-3 см. Поставете го в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината.

Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри, покрито за около 1.5 ч. Открийте го и го оставете за още 30 минути, докато говеждото е крехко. След това трябва за десет минути да се охлади.

Преместете месото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа.

В същият съд загрявате зехтина и добавяте лука, чушките, чесъна и кимиона и разбърквате, докато омекнат. Накрая връщате при тях месото и бульона заедно с доматите и ¼ от ригана.

Супата трябва да заври, след което намалете огъня и я оставете да покъкри 10 минути.

Преди да сервирате поръсете с останалия риган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар