Пържен ориз по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
13/11/2018
"Обичаш ориз по китайски? Ето класическия начин за неговото приготвяне. И ще ти хареса! Гаранция Франция "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо372 953
  • Преглеждания за месеца1845
  • Преглеждания за седмицата110
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържен Ориз

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио. Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато. Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета (или натриев глутамат)

Яйцата се разбиват и с тях се залива оризът. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.

Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Приготвяй си тази рецепта с:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 28
4 14
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
15.01.2019 12:25
С малко соев сос после е просто супер.
0
0
Марин
Марин
02.08.2018 10:35
Два пъти вече правя ориза по рецептата,но аз слагам царевица,грах,моркови и днеска добавих и ролца от раци. Получи се много добре.
3
0
Потребител#208481
Лили можеш ли да ни кажеш ли нещо повече за натриевия глутамат? До колкото знам натрий има и в сапуна но глутамат какво е?
1
1