Начин на приготвяне
Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио. Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато. Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета (или натриев глутамат)
Яйцата се разбиват и с тях се залива оризът. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.
Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук.
Коментари
Зваряваме ориза, но да е леко твърдичък и след това го мием със студена вода и леко го осоляваме. В тиган уок запържваме подходящ микс зеленчуци, като овкусяваме леко с соев сос, след като поомекнат ги изваждаме от мазнината и в нея слагаме пилето (предварително овкусено с черен пипер и сол. Когато побелее добавяме и соев сос и пържим до готовност, като внимаваме да на прекалим защото пилето ще стане сухо. Към пилето добавяме ориза и запърваме и него връщаме и зеленчуците и запържваме за още минутка и готово. Принципно се прави кладенче в ориза и там се слага яйцето, но трябва котлона да е много силен. Най-добре да го запържите отделно. Към това бих добавил и гъби запържени отделно с черен пипер и соев сос.
Ако следвам тази рецепта, ще стане един бъркоч......
300 грама дългозърнест ориз Ънкъл Бенс се сварява за 15 минути в предварително кипяща вода. Сваляте и в гевгира и след отцеждане малко моркови на едро с рендето. Запържване до бяло на 1/2 пилешки гърди на силен котлон. 80 грама олио загряти до пушек и прибавяте ориза с морковите и така 5 минути и бъркате постоянно и добавяте гъби от консерва и бъркате пак още 5 мин. на слаб котлон. 2 яйца добре разбити се прибавят на 10-тата минута и още 1 мин. бъркане. Сваляте, пресипвате в купа и докато е топло соев сос на вкус и сервирате с нарязани на ленти за "пиниз" 1 стрък зелен лук.
В голяма дълга чаша сипвате бира с 4 см. пяна, секси облечени и сервирате и се наслажсавайте на удоволствието!
Успех!