Ezine.bg»Рецепти»Риба»Ориз с кокос и аншоа

Ориз с кокос и аншоа

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Ориз с кокос и аншоа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокос - 1 бр., нарязан на парчета
  • аншоа - 60 г (от консерва)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. палмово
  • копър
  • магданоз
  • кориандър
  • джинджифил - 15 г
  • лук - 1 глава червен
  • черен пипер
  • куркума
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте палмовото масло и в него изпържете кокоса за около 20 минути. Изчакайте да охлади и го разбийте в блендера.

Измийте рибите, така че да се отстрани солта от тях, след това ги сложете на кухненска хартия да се отцедят.

Загрейте зехтина и в него се изпържете рибата от всички страни за около 2 минути. След това я извадете и я оставете на кухненска хартия да се отцеди от мазнината. Изчакайте да се охлади и я накъсайте на дребни парченца.

Сварете ориза и го смесете с приготвената риба и кокоса. Прибавете всички останали продукти. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: