Начин на приготвяне
Измийте добре картофите, сварете ги в подсолена вода и след като поизстинат, ги обелете и размачкайте, после добавете 3 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол, разбъркайте и оставете сместа да изстине.
Омесете хубаво картофено тесто, като го поръсвате с брашното, и го разстелете равномерно в намаслена правоъгълна тава, като направите малък борд по краищата.
Разпределете върху блата бланшираните за 30 сек. във вряща вода, отцедени, обелени и нарязани на ситно домати и ги наръсете с пресования чесън, черен пипер и сол.
Наредете върху тях нарязания на кубчета кашкавал, маслините и изцедените от мазнината филенца аншоа, поръсете ги с ригана и напръскайте с останалия зехтин.
Печете пицата 35-40 мин. в средата на загрята на 200 градуса фурна и след като я извадите, я наръсете със ситно нарязания магданоз.