Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа със свински хапки и ротини

Супа със свински хапки и ротини

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Супа със свински хапки и ротини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • ротини - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 2 ч.ч., телешки (от кубчета)
  • сол - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • За марината
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на хапки и се залива с оцета и виното. Оставя се в хладилника за няколко часа. Лукът се реже ситно, а картофите и морковите - на кубчета. Месото се запържва в зехтина, докато промени цвета си.

Първо се прибавя лукът, а след това, морковите и картофите. Поръсват се с червения пипер, солта, налива се бульонът, разреден с 4 ч.ч. вода.

Супата се вари около половин час, добавя се пастата и прясното мляко, като се вари до пълна готовност. Поръсва се с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: