Свински хапки с печурки

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Свински хапки с печурки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Много ще ви се харесат тези свински хапки - повярвайте"

Необходими продукти

  • печурки - 250 г
  • свински врат - 700 г
  • чушки - 1 бр. червена капия
  • магданоз - няколко стръкчета
  • зехтин - олио, 50 мл.
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 1 ч.ч. бульон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на хапки. Сложете да се запържи месото в метален тиган. Оставете 10 мин. Сипете чаша бульон или вода. Гответе с капак.

Задушете, докато се изпари течността и остане на мазнина. Сложете червената чушка и наситнените гъби, гответе до златисто.

Поръсете свинските хапки с печурки с магданоз, сол и пипер.

Добре е да не солите месото в началото. Солете накрая.

Поднесете пърженото свинско с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: