Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Капустняк по московски

Капустняк по московски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Капустняк по московски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • месо - 300 г пушено
  • корени - 1 връзка за супа
  • гъби - 150 г
  • кисело зеле - ½ зелка
  • лук - 2 глави
  • сланина - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • зелев сок - 1 с.л.
  • бульон - 1.5 л костен
  • ким - 1 щипка
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и гъбите се нарязват на дребно и се сваряват в половината бульон. Добавят се нарязаните корени за супа и предварително нарязаното и задушено в собствен сок зеле.

Сланината и лукът се нарязват и се овалват в брашното, запържват се в загрятата мазнина и се заливат с останалия бульон.

Добавя се ким и зелев сок и всичко се събира в един съд. Вари се до сгъстяване и при сервиране супата се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: