Оризова супа с фиде

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Оризова супа с фиде
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 1 малка глава
  • олио - 50 мл
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • фиде - 1 топче
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • вода - 1.5 л
  • черен пипер
  • магданоз
  • риган
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се лук и морков, лукът се нарязва на ситно, а морковът - на кубчета. В тенджерка се загрява олио и запържваме зеленчуците, да омекнат.

Прибавя се ориз и разбъркваме, да придобие стъклен на вид, и се сипва зеленчуков бульон, разреден в гореща вода.

Овкусява се с подправките и оставяме да заври на умерен огън. След 15 -20 минути се добавя начупено фиде и супата се вари до готовност.

Ако има нужда, се долива още бульон или вода, докато се свари оризът. Накрая се разбива жълтъка с кисело мляко и се сипва застройката на тънка струя, да не се пресече. Сервираме готовата оризова супа с нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: