Начин на приготвяне
Измиваме хубаво ориза (1 к.ч.) с няколко води, докато водата стане бистра. Лука (1 бр.) белим, измиваме и нарязваме на ситно. Доматите (2 -3 бр.) срязваме на половини и настъргваме на ренде.
Картофите (2 бр.) белим и нарязваме на кубчета. В тенджерка, наливаме олио или зехтин (3 с.л.). Слагаме нарязаният лук и скилидка чесън (настъргана или пасирана). Наливаме малко вода и задушаваме да омекнат.
Прибавяме картофите и ориза. Ръсваме черен пипер на вкус и пушен червен пипер (1/2 ч.л.) и наливаме топла вода (1 л и 250 мл приблизително). Разбъркваме периодично, докато заври супата и прибавяме чубрица и риган.
Оставяме нашата оризова супа да ври, докато се сварят продуктите и тогава прибавяме настърганите домати. При необходимост доливаме вода. Посоляваме на вкус и слагаме чаена лъжичка захар. Варим супата още няколко минути и сервираме.