Ezine.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Тарама с грис и червен лук

Тарама с грис и червен лук

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
1433772
Тарама с грис и червен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Чудна и лесна разядка, която задължително се поднася с препечени филийки"

Необходими продукти

  • олио - 250 мл
  • царевичен грис - 3 с.л.
  • хайвер - 1 с.л.
  • вода - 80 мл хладка
  • лимонена киселина - 1 щ.
  • червен лук - 1/4 глава
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан сипете хладката вода. Добавете лимонената киселина, лука и хайвера. Добавете гриса и пасирайте хубаво.

На тънка струйка започнете да наливате олиото, като не спирате да разбивате с пасатора.

Тарамата трябва да е с кремообразна консистенция.

Приберете хайвера в хладилник за няколко часа.

Поръсете с копър и магданоз, сервирайте с препечени филийки.

Тарамата с грис и червен лук е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: