Ezine.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с маскарпоне и пармезан

Ригатони с маскарпоне и пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Ригатони с маскарпоне и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • ригатони - 350 г
  • маскарпоне - 300 г
  • чесън - 4 скилидки
  • пармезан - 3 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен хляб - 3 филии, на хапки нарязан
  • мащерка - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л., сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето се смесва и намачква с половината зехтин, половината от пасирания чесън и Пармезана.

За соса: Другата половина от чесъна се реже ситно и запържва в зехтина, заедно с хляба. Прибавя се мащерка и ригана. Разбърква се добре.

Пастата се вари според указанията на опаковката. Към нея се прибавят сместа със сирена.

Прибавя се сол и черен пипер и внимателно се разбърква. При сервиране всяка порция се полива със соса.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: