ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена торта с Маскарпоне и шоколад

Бисквитена торта с Маскарпоне и шоколад

marcheva14marcheva14
Новак
43843k43
Бисквитена торта с Маскарпоне и шоколад
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 бр.
"Не може да наречете обикновена Бисквитена торта, която има маскарпоне и шоколад"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня. Бисквитите се смилат в блендер и се разпределят в две купи - едната с белите бисквити, а другата с тъмните.

Разбива се Маскарпонето и сметана със захарта и ванилията.

В тортена форма се поставят белите бисквити и се напояват с прясно мляко.

Отгоре се полага 1/3 от крема с Маскарпоне, после се полагат тъмните бисквити и се заливат с 3 с.л. шоколад.

Продължава се до изчерпване на количествата. Охлажда се за няколко часа в хладилник.

Рейтинг

3.8
54
44
33
22
10
Дай твоята оценка: