Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с пушено свинско и нахут

Гювечета с пушено свинско и нахут

ЗориЗори
Новак
1715465k
Гювечета с пушено свинско и нахут
Снимка: Зори
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотни и много питателни гювечета с приятен опушен вкус от свинското месце"

Необходими продукти

  • пушено свинско месо - 600 грама (може и обезкостени пушени ребра)
  • нахут - 700 грама сварен
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 1 глава (голяма)
  • домати - 2 бр. или ½ буркан стерилизирани
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щ.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите, чушките морковите и лука.

Загрейте зехтина и запържете лука, морковите и чушките.

Добавете отцедения нахут и разбъркайте добре.

Прибавете червения пипер и брашното, запържете за кратко.

Накрая добавете пушеното месо, доматите и овкусете със сол, черен пипер, майорана и джоджен.

Разпределете сместа в 4 гювечета. Сипете по 1/4 ч.ч. топла вода и сложете капачетата.

Поставете гювечетата в студена фурна, включете на 180 градуса и печете около 30 минути.

Накрая може да поръсите с малко лют пипер, ако обичате.

Гювечетата с пушено свинско и нахут са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: