Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot

Шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot

Шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Няма как да не споделим и с вас рецептата за тази уникална шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot!"

Необходими продукти

  • шарен боб - 400 г
  • целина - 1/4 глава
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чили - на люспи или люти чушки (по желание)
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • джоджен - сух
  • мащерка - суха
  • целина - листа суха
  • чубрица
  • сол
  • свинско рагу - 400 г пушено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва за около 12 часа.

След това водата се сменя и се поставя на котлона.

Щом водата заври, тенджерата се дръпва от котлона и се оставя така да престои за 1 час.

След това бобът се отцежда и се прехвърля в тенджерата за бавно готвене.

Заедно с него се слагат нарязаните на дребно глави лук, чушка, моркови на колелца и целите скилидки чесън.

Налива се малко олио, добавят се червен пипер и пожелание една цяла люта чушка.

Налива се вода и уредът се включва на втора степен за 4 часа.

На третия час се добавят настърган или нарязан на ситно един домат, сол и останалите подправки - джоджен (щедро), мащерка, листа целина и чубрица на вкус.

Прибавя се и свинското рагу. От него бобената чорба придобива невероятен вкус.

Опитайте тази уникална шарен боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: