Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с нахут и бекон

Свинско с нахут и бекон

ЗориЗори
Новак
1715465k
Свинско с нахут и бекон
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - общо 600 грамапушени ребра и бекон
  • нахут - 1 буркан
  • вода - 2 литра гореща
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • чушки - 1
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, бекона наситнете, а свинските ребра разделете. Наситнете магданоза, моркова, лука и чушката.

Сипете олиото в тиган, запържете свинското и го прехвърлете в тенджера. В същата мазнина последователно добавете лука, моркова и чушката.

След като се задушат сипете брашното и го запържете до златисто, като не спирате да бъркате. Разредете с малко от горещата вода и сипете при месото.

Налейте останалата вода в тенджерата. Прибавете ребата и бекона, овкусете със сол, пипер и майорана. Щом сместа заври, засечете 15 минути и прибавете нахута.

След около 20-25 минути изключете котлона и поръсете яхнията с пресен магданоз.

Свинското с нахут и бекон е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: