Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пело

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Пело1 / 2
12/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Леко карамелизираният ананас ще придаде на свинското с ориз един екзотичен привкус"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 гр.
  • олио - 20 гр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 120 гр. сварен
  • ананас - на кубчета 50 гр.
  • ананасов сок - 30 мл.
  • захар - 20 гр.
  • карамфил - смлян 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • кардамом - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязано на кубчета, се пържи в олио, добавя се кориадъра, карамфила и ситно нарязания лук и се пържи около 10 мин с непрекъснато разбъркване. След това се добава 1/3 ч.ч вода и се задушава до омекване.

Предварително сварения ориз се смесва с половината парченца ананас. Месото и соса се изсипват в тавичка, отгоре се изсипва ориза, поръсва се с канелата и кардамона. Останалите парченца ананас се смесват с ананасовия сок, захарта и леко се карамелизират. Сместа се изсипва върху ориза.

Ястието се запича за около 10 мин.

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: