Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Кюфтета от сьомга на тиган

Кюфтета от сьомга на тиган

ЗорицаЗорица
Новак
1675324k95
Кюфтета от сьомга на тиган
Снимка: Зорица
1 / 5
08/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусни кюфтенца от сьомга, които си заслужава да бъдат опитани"

Необходими Продукти

  • пълнозърнест хляб - 2 тънки стари филийки (без кората)
  • сьомга - 500 г обезкостено филе, без кожа
  • яйца - 2 броя
  • магданоз - 1/4 връзка
  • копър - 1/4 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • пушен червен пипер - 1/4 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • лимони - за гарниране
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно сьомгата, за да се получи кайма - може направо да я смелите.

Към нея добавете наситнените магданоз, копър и зелен лук. Овкусете с подправките и чукнете яйцата.

Накрая добавете натопените във вода и изстискани филийки.

Омесете рибната кайма и покрийте купата, приберете я в хладилник за поне един час.

Отново премесете каймата и с намокрени ръце оформете рибните кюфтета.

Оваляйте ги в малко брашно и ги изпържете в загрята мазнина до готовност.

Гарнирайте кюфтенцата с магданоз и лимон.

Кюфтетата от сьомга на тиган са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: