Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Обикновени картофени кюфтета на тиган

Обикновени картофени кюфтета на тиган

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
22

Необходими продукти

  • картофи - около 1200 грама
  • сирене - 200 грама
  • яйца - 2
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • лук - 1 малка глава настъргана
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус, ако сиренето е солено
  • ЗА ПАНИРАНЕ
  • галета - 100 грама
  • яйца - 2
  • брашно - 100 грама
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода, но без да ги белите. След като изстинат, ги обелете и ги намачкайте в дълбока купа (може и да ги настържете).

Прибавете към тях настъргания лук, яйцата, сиренето и подправките. Разбъркайте хубаво.

Навлажнете ръцете си и оформете плоски картофени кюфтета. Оваляйте ги в брашно, след това потопете в разбити яйца и накрая оваляйте кюфтетата в галета.

Изпържете кюфтетата в загрятото олио до получаване на хубав златист цвят.

Сервирайте със сос по желание.

Обикновените картофени кюфтета на тиган са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: