Начин на приготвяне
Киноата измийте и прецедете с цедка. Запържете наситнени чесън и лук в зехтин.
Двата вида гъби също се почистват и режат на дребно. Задушете ги заедно с розмарина и дафиновия лист за десет минути.
Добавете киноата, бялото вино, сол, а после минутка и водата. Варете киноата за 18 минути, не трябва да има течност.
През това време обърнете внимание на сьомгата. Първо, ако има кости, я почистете. После я натъркайте със сол и бял пипер. За да я запечете, ще ви трябва тиган с незалепващо покритие.
Сложете 1-2 с.л. зехтин. Сьомгата се пече първо с кожата надолу за 2-3 минутки, после обратно. Трябва да стане златиста.
Сипете от гарнитурата с киноа, поръсете с черен пипер и сложете печената риба.
Сьомгата с киноа на тиган е готова и много, много вкусна!