Картофен пай с праз

ХристинаХристина
Новак
1
1
06/03/2014
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 158
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно и добавете студено масло, около 50 мл вода. Започнете да мачкате с ръце до получаването на трохи. Добавете жълтъка и замесете гладко тесто. Покрийте го с фолио и го сложете в хладилник.

Обелените картофи нарежете на много тънки резени, бланширайте ги и ги отцедете. Оставете да изстинат.

Запържете нарязаните ситно праз и чесън в зехтина.

Отделно смесете сметаната, яйцата, горчицата и настърганото сирене, сол и черен пипер.

Разточете 2/3 от тестото и покрийте с него дъното и стените на тава с хартия за печене с диаметър 26 см и с отлепящи се страни.

Разпределете картофите и сметановата плънка. Разточете останалото тесто и покрийте отгоре пая. Притиснете по периферията, така че да се получи венец.

Намажете с мляко и оставете за час в хладилника. Изпечете картофения пай в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 50 минути.

Източник: Бон Апети

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар