Картофен пай с праз

ХристинаХристинаНовак1
06/03/2014
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 986
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно и добавете студено масло, около 50 мл вода. Започнете да мачкате с ръце до получаването на трохи. Добавете жълтъка и замесете гладко тесто. Покрийте го с фолио и го сложете в хладилник.

Обелените картофи нарежете на много тънки резени, бланширайте ги и ги отцедете. Оставете да изстинат.

Запържете нарязаните ситно праз и чесън в зехтина.

Отделно смесете сметаната, яйцата, горчицата и настърганото сирене, сол и черен пипер.

Разточете 2/3 от тестото и покрийте с него дъното и стените на тава с хартия за печене с диаметър 26 см и с отлепящи се страни.

Разпределете картофите и сметановата плънка. Разточете останалото тесто и покрийте отгоре пая. Притиснете по периферията, така че да се получи венец.

Намажете с мляко и оставете за час в хладилника. Изпечете картофения пай в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 50 минути.

Източник: Бон Апети

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар