ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Клафути»Солено клафути с грах и зелен фасул

Солено клафути с грах и зелен фасул

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Новак
1243102k117
Солено клафути с грах и зелен фасул
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
15/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусно солено клафути, което да си похапнете с удоволствие за обяд"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 брой
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • зелен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • козе сирене - 150 грама
  • масло - 60 грама
  • грах - 150 грама от консерва
  • зелен фасул - 150 грама от консерва
  • готварска сметана - 250 мл
  • яйца - 4 броя
  • чери домати - 7 - 8 броя
  • сирене - 100 г или кашкавал
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, чесъна и чушките, а тиквичките нарежете на кубчета.

В загрятото масло последователно задушете зеленчуците - тиквички, а след това лук и чушки.

Накрая добавете граха и зеления фасул. Овкусете с подправките и разбъркайте.

Сипете сместа в тава. Нарежете козето сирене на кубчета и го разпределете отгоре.

Разбийте яйцата заедно със сметаната, залейте зеленчуковата смес.

Чери доматите разделете на две и ги наредете върху клафутито.

Накрая поръсете с настърганото сирене/кашкавал.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете до готовност - около половин час.

Соленото клафути с грах и зелен фасул е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: