Маринован октопод

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
04/03/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 568
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете октопода и премахнете очите. Сложете го в тенджера без вода (октоподът се готви в собствен сос, но ако се наложи, добавете малко вода), поставете капака и гответе на ниска температура за около час, докато омекне.

После го оставете да изстине и го изплакнете под студена вода, отстранете кожата, но оставете пипалата цели.

Нарежете октопода на парченца и го поставете в купа с останалите продукти. Покрийте и оставете да престои в хладилник.

Преди да сервирате поръсете с магданоз, може да добавите резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар