Бутер ябълков пай

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1736022k189
Бутер ябълков пай
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
23/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектният лесен есенен сладкиш може да е на масата ви само след половин час Да ви е спокойно и вкусно с този бутер ябълков пай"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват от семки и нарязват на кубчета.

В купичка се смесват със захарта, канелата и счуканите орехи. Разбъркват се хубаво, докато по ябълките полепнат от останалите продукти.

Охладеното бутертестото леко се разточва. Плънката от ябълки се разстила равномерно по него, след което се навива на бутерруло.

Ябълковият пай се прехвърля в тавичка, покрита с хартия за печене, и се намазва с разбит жълтък.

С помощта на остър нож отгоре на ябълковия пай се правят прорези.

Паят се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за 30 минути.

Когато е готов бутер ябълков пай се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: